Esztétikai Fogászati Szakrendelő  

Röntgen Centrum, 3D Koponya CT
CBCT Multi FOV 16x9, Panoráma RTG
Fogpótlás és  Implantátum Centrum
Fogtechnikai Laboratórium és
CAD-CAM Lézer / Fréz Centrum

ÁNTSZ szakmakód: 1300 

 

Fogszabályozó Szakrendelés Dr. Kéri Ágnesnél az EuroDental Szakrendelővel közreműködve

fogorvos pecs, fogászat, fogászat pécs, fogbeültetés, szájsebészet, szájsebész, dr vas balazs, bölcsességfog
Dr. Kéri Ágnes

Fogszabályozás szakorvosa
Fogszakorvos, fogorvos doktori diploma

PTE Fogorvostudományi Kar - 2011
PTE ÁOK Fogászati és Szájsebészeti Klinika (klinikai orvos)
PTE ÁOK Fogszabályozó Szakrendelés

Tagság:
Magyar Orvosi Kamara
Magyar Fogorvosok Egyesülete
Szakterülete:  Fogszabályozás


Fogszabályozással foglalkozó fogszakorvosokat két jól elkülöníthető okból keresik fel a páciensek. Az egyik ok esztétikai, a másik a rágószerv funkcionális zavaraiból adódik.

Amikor fogszabályozó specialisták végeznek kezelést, a fogszabályozó kezelés esztétikai eredménye – kortól függetlenül –,harmonikussá varázsolja pácienseink mosolyát. A gyönyörű mosoly és az önfeledt nevetés hitvallásunk szerint mindenkinek jár.
A rágószerv funkcionális zavara az emberek 95-97%-át érinti. Ennek elsődleges oka a szerv működésének komplikáltsága. A funkcionális zavaroknak olyan tünetei vannak, amelyekről első látásra nem is gondolnánk, hogy fogszabályozási kezelésre van szükségünk.

5 jel a több tucatból, amely egyértelműen a kezelés szükségességére utal:

  • Ha a tökéletes szájhigiénia ellenére is romlanak a fogaink. Ha ráadásul kissé torlódottak, sajnos nem lehet őket tisztán tartani még a legnagyobb erőfeszítés ellenére sem. A szuvasodás csak idő kérdése. 
  • Ha összeharapunk (zárjuk fogsorunkat) és azt érezzük, hogy az alsó fogsor hátrébb és beljebb van, mint a felső, a legtipikusabb fogsorzáródási problémában vagyunk érintettek (okklúzió). Ennek következtében az idő előrehaladtával a fogak és tartószerkezetük (a fogágy) túlterhelődik, a fogak meglazulhatnak. Ez a fogágybetegség, hétköznapi néven fogínysorvadás.
  • Ha képtelenek vagyunk kialudni magunkat, - fáradtan és kimerülten ébredünk - az alvási zavarok hátterében az alsó állcsont hátrahelyeződése játszhat szerepet. Ilyen módon a csont elzárja a levegő útját, amely következtében kimaradhat egy-egy lélegzetünk (apnoe), horkolhatunk, esetleg csikorgatjuk fogainkat.
  • Ha a két állcsont nem megfelelően találkozik, izületi panaszt okoz. Ez vezethet ismeretlen eredetű fejfájáshoz, hát, és tarkófájáshoz, különösen stresszes, túlterhelt időszakban. A két csont nem megfelelő találkozása a fejecsek kopását, kényszerharapást, izomgörcsöt, szájzárat eredményez.
  • Ha állkapcsunk ropog, kattog, fáj, annak oka az lehet, hogy az izületi fejecsek nincsenek ideális helyzetben.  A nem megfelelő harapás számos egyéb károsodást okozhat.

A kezelés során a szakorvosok legfontosabb szempontja, hogy „jól formált” állcsontot alakítsanak ki, amelyben elegendő hely van a maradó fogak számára úgy, hogy közben az Ön harapása és profilja is harmonikussá válik.  Fogai megfelelő helyzete az Ön jobb egészségét szolgálják.

Magyar Deutch