Esztétikai Fogászati Szakrendelő  

Fogorvosi Szakellátás
Fogszabályozó Szakrendelés
Fogpótlás és  Implantátum Centrum
Fogtechnikai Laboratórium és
CAD-CAM Lézer / Fréz Centrum

ÁNTSZ szakmakód: 1300 

 

Fogszabályozó Szakrendelés az EuroDental Szakrendelőben

fogorvos pecs, fogászat, fogászat pécs, fogbeültetés, szájsebészet, szájsebész, dr vas balazs, bölcsességfog
Dr. Vajda Katalin

Fogszabályozás szakorvosa
Fogszakorvos, fogorvos doktori diploma

PTE Fogorvostudományi Kar - 2011
PTE ÁOK Fogászati és Szájsebészeti Klinika (klinikai orvos)
PTE ÁOK Fogszabályozó Szakrendelés

Tagság:
Magyar Orvosi Kamara
Magyar Fogorvosok Egyesülete
Szakterülete:  Fogszabályozás


Fogszabályozással foglalkozó fogszakorvosokat két jól elkülöníthető okból keresik fel a páciensek. Az egyik ok esztétikai, a másik a rágószerv funkcionális zavaraiból adódik.

Amikor fogszabályozó specialisták végeznek kezelést, a fogszabályozó kezelés esztétikai eredménye – kortól függetlenül –,harmonikussá varázsolja pácienseink mosolyát. A gyönyörű mosoly és az önfeledt nevetés hitvallásunk szerint mindenkinek jár.
A rágószerv funkcionális zavara az emberek 95-97%-át érinti. Ennek elsődleges oka a szerv működésének komplikáltsága. A funkcionális zavaroknak olyan tünetei vannak, amelyekről első látásra nem is gondolnánk, hogy fogszabályozási kezelésre van szükségünk.

5 jel a több tucatból, amely egyértelműen a kezelés szükségességére utal:

  • Ha a tökéletes szájhigiénia ellenére is romlanak a fogaink. Ha ráadásul kissé torlódottak, sajnos nem lehet őket tisztán tartani még a legnagyobb erőfeszítés ellenére sem. A szuvasodás csak idő kérdése. 
  • Ha összeharapunk (zárjuk fogsorunkat) és azt érezzük, hogy az alsó fogsor hátrébb és beljebb van, mint a felső, a legtipikusabb fogsorzáródási problémában vagyunk érintettek (okklúzió). Ennek következtében az idő előrehaladtával a fogak és tartószerkezetük (a fogágy) túlterhelődik, a fogak meglazulhatnak. Ez a fogágybetegség, hétköznapi néven fogínysorvadás.
  • Ha képtelenek vagyunk kialudni magunkat, - fáradtan és kimerülten ébredünk - az alvási zavarok hátterében az alsó állcsont hátrahelyeződése játszhat szerepet. Ilyen módon a csont elzárja a levegő útját, amely következtében kimaradhat egy-egy lélegzetünk (apnoe), horkolhatunk, esetleg csikorgatjuk fogainkat.
  • Ha a két állcsont nem megfelelően találkozik, izületi panaszt okoz. Ez vezethet ismeretlen eredetű fejfájáshoz, hát, és tarkófájáshoz, különösen stresszes, túlterhelt időszakban. A két csont nem megfelelő találkozása a fejecsek kopását, kényszerharapást, izomgörcsöt, szájzárat eredményez.
  • Ha állkapcsunk ropog, kattog, fáj, annak oka az lehet, hogy az izületi fejecsek nincsenek ideális helyzetben.  A nem megfelelő harapás számos egyéb károsodást okozhat.

A kezelés során a szakorvosok legfontosabb szempontja, hogy „jól formált” állcsontot alakítsanak ki, amelyben elegendő hely van a maradó fogak számára úgy, hogy közben az Ön harapása és profilja is harmonikussá válik.  Fogai megfelelő helyzete az Ön jobb egészségét szolgálják.

Magyar Deutch